Chat met ons

Scooterrijles

Voor het behalen van het brommer rijbewijs geldt een aantal regels. Vanaf je 16e verjaardag mag je met een bromfiets/scooter, snorfiets/snorscooter of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Dit rijbewijs heb je voor het leven. Maar je moet er wel eerst de benodigde examens voor behalen.

Je kunt theorie-examen doen als je 15 jaar en 6 maanden of ouder bent.
Rijschool Green kan jou op een snelle en toch zeer goede wijze opleiden tot een veilige weggebruiker. Voor het brommer rijbewijs hebben wij een compleet pakket samengesteld, zodat je van tevoren weet wat jouw rijbewijs gaat kosten.

Twee keer examen:

Om het scooter rijbewijs te halen moet je 2 examens afleggen. Je doet theorie-examen en een praktijkexamen. Uiteraard moet je voor beide examens zijn geslaagd voordat je jouw rijbewijs op kunt halen en op een scooter mag rijden.

Scooterrijles

Meer informatie

Geen lange wachttijd tot je les

Meer dan 5000 geslaagden

Wij halen je op waar je wilt

Geen kleine lettertjes

Theorie-examen:

Als je brommer rijles wil gaan volgen, moet je ook leren voor het theoriecertificaat. Op de dag van je examen moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat AM. Heb je geen geldig theoriecertificaat, dan kun je ook geen examen doen. Dat is zonde van je tijd en geld.
De benodigde theorieboeken en/of online cursussen zijn bij Rijschool Green uit voorraad leverbaar. Houd er rekening mee dat voor het theorie-examen meestal een wachttijd van 2 a 4 weken geldt. Meld je dus tijdig aan.

Praktijk-examen:

Na het behalen van het theorie-examen mag je je opmaken voor het praktijkexamen. Dit is een ‘proeve van bekwaamheid’, waarbij je moet laten zien dat je voldoende kennis, inzicht en vaardigheid hebt voor een goede en zelfstandige verkeersdeelname. Aan die eisen voldoe je niet zomaar. Net als voor de auto of motor vergt het brommer praktijkexamen een gedegen voorbereiding. Die krijg je door een opleiding te volgen bij een goede rijschool, zoals Rijschool Green. Uitsluitend motorinstructeurs mogen scooterpraktijklessen geven.

Theorie via de computer:

Via Rijschool Green kun je op je eigen computer theorielessen volgen en de nieuwste examens maken op het moment dat het jou uitkomt. Hoe lekker is dat! Snap je iets niet? Geen punt, we leggen het je kosteloos uit.

Kleding is belangrijk:

Het CBR adviseert je om tijdens het examen goede kleding te dragen. Denk aan een goed gekeurde helm, handschoenen, hoge schoenen of laarzen en kleding die je goed beschermen tegen de weersomstandigheden. Heb je nog geen helm, handschoenen of regenkleding? Geen probleem. Bij Rijschool Green kun je deze gratis lenen. We raden je altijd aan om helm en kleding snel zelf aan te schaffen.

5000 geslaagden gingen je voor!

L_icon
0 + lessen
geslaagden
0 + geslaagden
auto's
0 auto's
KM
0 + km

Tarieven scooter

AM2 Bromfiets (scooter)

AM2 Compleet

Slechts € 429,-

Herexamen

AM2 Herexamen

Slechts € 327,-

Extra rijles (60 min) € 55,50,-
Theorie-Examen € 47,50
Praktijk-Examen AM € 230,-

Complete theorie cursus: Geheel online leren & oefenen (aanbevolen) € 69,-
Complete theorie cursus: Boek + online examentraining € 69,-

Rijschool Green behoudt zich het recht voor om wijzigingen door te voeren.

Het verhaal van:

Inschrijfformulier

Heb jij je pakket keuze al gemaakt? Geef ons een belletje op 020 345 1 333 en we maken het direct voor je in orde! (Buiten openingstijden kunt u natuurlijk ook een mailtje sturen naar: info@rijschoolgreen.nl of geef het door aan je instructeur)