Chat met ons

Motorrijles

Voor veel (aspirant) motorrijders staat motorrijden gelijk aan vrijheid en sportiviteit. Motorrijders zijn er in alle leeftijdscategorieën, rangen en standen. Dat maakt het juist zo leuk. De motorrijlessen van Rijschool Green worden gegeven door een zeer ervaren instructeur die zelf een motorrijder in hart en nieren is. Lesgeven doet hij daarom ook met veel plezier. Onze instructeur kan dan ook zeggen ” ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt”.

De motoropleiding bestaat uit 2 delen; een opleiding voor voertuigbeheersing en een rijexamen op de openbare weg.

Geen lange wachttijd tot je les

Meer dan 5000 geslaagden

Wij halen je op waar je wilt

Geen kleine lettertjes

Voertuigbeheersing (AVB):

Op een speciaal lesterrein/grote parkeerplaats, leer je onder professionele begeleiding alle bijzondere verrichtingen die tijdens het officiële CBR-examen worden beoordeeld. Gedurende de opleiding krijg je in totaal 12 bijzondere verrichtingen geleerd, waarvan je er 7 op het CBR-examen moet laten zien. Bij Rijschool Green leer je elk onderdeel snel en gedegen onder de knie te krijgen. Dit examen bestaat uit 4 clusters die als volg zijn ingedeeld:

  • Lopen met de motor en gebruiken van de standaard.
  • Verrichtingen bij lage snelheid.
  • Verrichtingen bij hoge snelheid.
  • Rem oefeningen (dit zijn de belangrijkste).

Als je voor dit onderdeel geslaagd bent, kun je worden toegelaten voor het examen verkeersdeelneming (AVD).

 

Verkeersdeelneming (AVD):

Voor dit deel van de opleiding les je uiteraard op de openbare weg. De rijlessen starten vanaf Rijschool Green, de motorinstructeur volgt met de lesauto of motor.

Theorie-examen:

Als je motor rijles wil gaan volgen moet je eerst in het bezit zijn van een theoriecertificaat voor de motor (categorie A), of van een geldig rijbewijs B. Op de dag van je praktijkexamen moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat A. De benodigde theorieboeken zijn bij onze rijschool uit voorraad leverbaar. Houd er wel rekening mee dat voor het theorie-examen meestal een wachttijd van 2 tot 3 weken geldt, dus meld je tijdig aan.

Kleding is belangrijk:

Voor het rijden op een motor zijn bepaalde kledingeisen vastgesteld. Goed passende kleding en een helm kunnen van levensbelang zijn.

Het is van belang dat de cursisten een stevige goed sluitende jas of jack aan hebben. Ook een stevige broek, schoenen tot over de enkel, handschoenen en een helm mogen niet ontbreken.

Heb je nog geen helm, handschoenen of regenkleding? Geen probleem. Bij Rijschool Green kun je deze gratis lenen. We raden je aan om helm en kleding snel zelf aan te schaffen.

5000 geslaagden gingen je voor!

L_icon
0 + lessen
geslaagden
0 + geslaagden
auto's
0 auto's
KM
0 + km

Tarieven Motor

A10

Startpakket

Slechts € 1109,-

A15

Tussenpakket

Slechts € 1374,-

A20

Totaalpakket

Slechts € 1690,-

Categorie A - Getrapt

Ben jij 2 jaar in het bezit van je A2 rijbewijs. Dan kan je nu afrijden voor volledig vermogen. We hebben hier een speciaal pakket voor samengesteld. A2 – Getrapt = 2 uur rijles + AVD examen
(1 uur voor het examen + 1 uur de week ervoor)

Slechts € 417,-

Rij veilig de zomer in!

Rij veilig de zomer in met de Rijschool Green voorjaars opfriscursus. Wil je weer vertrouwd raken op je eigen motor? Rijschool Green heeft het perfecte pakket voor jou. 1,5 uur rijles op je eigen motor voor slechts

Slechts € 90,-

A1 = Losse rijles (60 min) € 60,-
Compleet theoriepakket: Geheel online leren & oefenen (aanbevolen) € 69,-
Compleet theoriepakket: Boek + online examentraining € 69,-
Examenkosten voertuigbeheersing (AVB) € 245,-
Examenkosten verkeersdeelneming (ook herexamen) (AVD) € 305,-

Het verhaal van:

Inschrijfformulier

Heb jij je pakket keuze al gemaakt? Geef ons een belletje op 020 345 1 333 en we maken het direct voor je in orde! (Buiten openingstijden kunt u natuurlijk ook een mailtje sturen naar: info@rijschoolgreen.nl of geef het door aan je instructeur)